MASSAGES - Therapie en Relaxatie

VOLLEDIGE LICHAAMSMASSAGE - Lichaamsmassage is zo heilzaam voor lichaam en geest. Het geeft verlichting van spierpijn en stressklachten, biedt je de ruimte om tot jezelf te komen en je lichaam dieper te ervaren, het stimuleert de bloedsomloop, ontspant je zenuwstelsel en verdiept je ademhaling. En dan vergat ik nog dat aanraking met aandacht en vanuit het hart de aanmaak van oxytocine, het gelukshormoon doet toenemen! De biologische en verwarmde zoete amandelolie is een weldaad voor je huid.  Ik volgde meerdere opleidingen en workshops rond ENERGETISCH LICHAAMSWERK (shiatsu, cranio-sacraal-therapie, fascia, energetische orgaanmassage of chi nei tsang) en MASSAGE (lomi lomi temple style, meridiaanmassage, bindweefselmassage, tuina, tantra), alsook MEDITATIE en ADEMHALINGSRELAXATIE, yoga en tai chi.  Mijn jarenlange ervaring, gecombineerd met inzichten uit westerse, Japanse en Hawaïaanse tradities, maken van elke massage een unieke, op jou afgestemde ervaring!

LOMI LOMI Temple Style massage - het ritme van de Hawaiiaanse natuur

Lomi lomi is een massage, gegroeid uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaïaanse eilanden en van generatie op generatie overgeleverd, waardoor ze bol staat van overgeleverde kennis en wijsheid.  Er bestaan verschillende varianten, met telkens een ander accent, en deze Temple Style werkt specifiek in op de waterenergie.  Vooraf bespreek je de intentie die je in de massage wenst mee te nemen, en zo sluit die perfect aan bij je evolutieproces.

Je hele lichaam wordt met handen en onderarmen in lange, verbindende strijkingen gemasseerd die de bewegingen van vloeiende, krachtige oceaangolven weerspiegelen. In de Huna wordt naar Harmonie en Liefde gestreefd. Gebrek daaraan leidt tot weerstand en blokkades in de energiestroom. De massage helpt die blokkades zich opheffen waardoor Mana of levensenergie opnieuw naar elke plek in het lichaam kan stromen. Na de massage voelt men zich als herboren. 

Het unieke aan deze massage is dat je hele lichaam wordt gemasseerd met de onderarmen en handen in lange, doorgaande bewegingen.  Je wordt ook vooraf volledig ingeolied, waarna de massage continu doorgaat.  Gelijktijdig worden linker- en rechterkant, armen en benen gemasseerd, buik- en rugzijde worden gesandwiched, wat een diep gevoel van koestering en heelheid herstelt.  De combinatie van aandachtige aanraking, flow, intentie, van zachte en diepe bewegingen op het ritme van de adem, maakt dat je in een diepe ontspanning komt.   

Lomi Lomi Massage is een helingsritueel, van generatie op generatie doorgegeven en van oudsher sterk verbonden met Huna, de Hawaiiaanse traditie van Sjamanisme en spiritualiteit.  Er bestaan verschillende stijlen, allen met als uitgangspunt om het zelfgenezend vermogen te activeren en gericht op het herstellen van de eenheid in jezelf en tussen jou en je omgeving. Verder brengt ze je energiestroom en het herstel van je innerlijke balans op gang. 

Omdat er diep ingewerkt wordt op de circulatie van oa lymfe, kan een Lomi Lomi massage een emotioneel verwerkingsproces ondersteunen. 

Ter afsluiting worden de chakra’s gebalanceerd en de aura gesloten.  En zo zit er een diepgaande gelaagdheid in deze massage, waarvan we misschien nog maar een fractie begrijpen en kunnen benoemen.

Reacties van cliënten :

* ik voel me uren later nog steeds bruisen en bubbelen als champagne en heb zoveel energie

* Diepe ontspanning

* Verfrist

* Ik heb me nog nooit zo intens diep (aan)geraakt gevoeld.  Daar zoek en snak ik al jaren naar!

 

Een EDELSTEENMASSAGE combineert de helende kracht van edelstenen, warmte en druk om stress los te kneden zodat je je weer ontspannen en HEEL voelt.  Deze stevige, diepgaande massage stimuleert de energie- en bloeddoorstroming en is uitermate aangewezen bij spier- en/of gewrichtsproblemen, spanningen of stress en uiteraard voor iedereen die heerlijk wil ontspannen.  

De edelstenen waarmee ik werk hebben volgende, specifieke helingsfrequenties :

  • Aventurijn : de steen van rust en evenwicht. Biedt ook hulp bij allerlei huidproblemen.
  • Bergkristal : zuiverheid
  • Rozenkwarts : ondersteunt op een zachte manier je vrouwelijke aspect
  • Vuuropaal : versterkt het leiding geven vanuit het hart!

 

De HOT STONE MASSAGE wordt gegeven met natuurgevormde basaltstenen die de warmte lang vasthouden en daardoor een diepgaande verwarming van huid, spieren en gewrichten geven.  Steenlegging zorgt voor een lokale voorverwarming van het weefsel, en de daaropvolgende massage met de stenen maakt dat je spanning gewoon wegsmelt!  De combinatie van warmte en druk maakt dat de massage dieper op het weefsel inwerkt en er een "stretching" op de spieren wordt gegeven. 

Daar waar de edelsteenmassage eerder activerend en stimulerend werkt, is het effect van een hotstone massage eerder rustgevend en diep ontspannend.  Een hot stone massage is helend bij o.a. spierspanning, zenuwpijn, slechte doorbloeding, vermoeidheid, stress, burn-out, uitgeputte bijnieren, ontgifting, organen stimuleren, het lichaam in balans brengen...

 

BINDWEEFSELMASSAGE is een intensieve massagetechniek die wordt toegepast op de bindweefsellaag tussen de opperhuid en de spieren.  Door diepe inwerking op de diverse huidlagen wordt een verslapte of slecht doorbloede huid beter gevoed.  Eventuele verklevingen worden losgemaakt, wat een verjongend effect heeft : de huid ziet er frisser en steviger uit en er treedt zichtbare verbetering op bij rimpels, cellulitis, striemen en littekenweefsel.  Het is een reflexzonemassage met een positief therapeutisch effect op klachten als hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, beklemming in de borstkas, verteringsklachten in lever, maag of darmen, doorbloedingsstoornissen, rugpijn, spierpijnen, gewrichtsproblemen,  menstruatieklachten, restless legs … 

De massage start met aangename, oppervlakkige strijkingen, gevolgd door diepere massagegrepen (de huid plooien en rollen) die de doorbloeding activeren en het weefsel vitaliseren.  Afvalstoffen of verklevingen worden losgemaakt.  Naargelang de klachten worden de rug, de armen, benen, romp en/of het gelaat behandeld.   
Bindweefselmassage kan eenmalig worden uitgevoerd ter ontspanning, maar  als huidverbeterende behandeling of om aanwezige stoornissen te verminderen zijn er meerdere behandelingen nodig.
Afhankelijk van de klachten duurt een bindweefselmassage 30 minuten tot maximaal drie kwartier.  Idealiter wordt gestart met 2 tot 3 behandelingen per week gedurende max. 4 weken.  Dan wordt de therapie enkele weken onderbroken om prikkelgewenning te voorkomen.  Nadien kan de therapie weer verdergezet worden.

 

METAMORFOSEMASSAGE  is een hulpmiddel op weg naar genezing, bewustwording en spirituele groei.  Een behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd.  De herinneringen aan indrukken opgedaan tijdens de prenatale periode bevinden zich in de reflexzone van de wervelkolom.  Door dit reflexgebied te behandelen, kunnen prenatale blokkades losgelaten worden en kan de bevroren levensenergie weer vrijkomen waardoor klachten en problemen verdwijnen.  Mensen in een terminaal stadium ervaren er een diepe ontspanning door die helderheid brengt in wat ze nog kunnen doen of oplossen om zich vredevol en met minder angst over te geven.

Vanaf de conceptie wordt een lichaam "gebouwd" waar het nieuwe leven zich in gaat uitdrukken.  De periode in de baarmoeder is een soort "fundering"  die de nodige veiligheid en geborgenheid biedt die noodzakelijk is om een mens zich later veilig en geborgen in zijn/haar eigen lichaam te laten voelen.  Helaas gaat dit meestal niet op omdat in de prenatale periode al allerlei spanningen en indrukken opgedaan worden door de spanningen die zich in het lichaam van de moeder bevinden. Deze worden meebeleefd door het kind en ook zo opgeslagen in het eigen lichaampje.  Ook na de bevalling lopen we als nieuwe mens veel spanningen op die ons blokkeren om onszelf te zijn.

Bij een metamorfose massage gaat de behandelaar met zijn vingers langs de benige lijn aan de binnenkant van de voet, van de bovenste hoek van de nagel van de grote teen tot aan de bovenkant van het hielbeen en weer terug. Ook aan de lijn die over de wreef loopt, wordt aandacht besteed. Op de handen wordt dezelfde behandeling toegepast.  De prenatale lijn op het hoofd loopt vanaf het ‘kuiltje midden op het hoofd (fontanel) tot aan het ‘kuiltje’ in de nek. Ook wordt aandacht besteed aan de onderrand van de schedel en aan de benige rand achter het oor tot boven de oorschelp.
De voeten staan voor "beweging". Door de voeten te behandelen brengen we  beweging tot stand, de energie wordt in beweging gezet. In de rechtervoet zijn de patronen aanwezig waarmee we op het moment werken; zij tonen wat we van ons leven maken. De massage begint ook met de rechter voet, daarna de linker. In de linker voet vinden we nog niet tot uitdrukking gebrachte patronen waarmee we het leven binnen kwamen.
De handen staan voor "doen".  Dat wat in beweging is gebracht, wordt uitgedrukt in handelen en omgezet in daden. De handen corresponderen meer met het hart. Via ons hart kunnen we gehoor geven aan dat wat er in beweging is gebracht. We leren de emoties en gevoelens die los komen te hanteren en ze om te zetten in daden. De levenskracht raakt ons hart en daarmee het vermogen lief te hebben.
Het hoofd staat voor denken. In het hoofd komt het bewegen en handelen samen en wordt geïntegreerd in ons leven. Het hoofd heeft het vermogen om, dat wat los komt door de voeten en wat gestructureerd is door de handen, geestelijk te verwerken. Het hoofd zet alles weer op een rijtje en integreert het in ons leven.