MASSAGE - TANTRA BELEVING voor VROUWEN, MANNEN en KOPPELS

Tantra is een prachtige weg om je mooiste, krachtigste en zuiverste essentie te ontmoeten, in vrijheid en overgave

In een sfeer van wederzijds vertrouwen en respect word je uitgenodigd om voorbij angst of schaamte te genieten van je hele lichaam, je seksuele (of levens-)energie, en uiting te geven aan je gevoelens en verlangens.  Door je regelmatig over te geven aan deze totale belichaming, ervaar je gaandeweg veel meer ontspanning in je lichaam, rust in je hoofd en in je hele Zijn. Overgevoeligheden, verkramping of pijn en oude trauma's kunnen in alle zachtheid geheeld worden.  Ademhalingsoefeningen breiden het genot uit tot ver voorbij de erogene zones en verhogen je energiepotentieel.  Zoals m’n favoriete inzichtkaart zegt : hoe meer je van jezelf laat zien, deste meer is er om van te houden!

Tijdens een inleidend gesprek bespreken we je vragen, onzekerheden en verwachtingen en het hele verloop van de sessie.  

De tantra-ontmoeting start met een rituele verwelkoming en het uitspreken van je intentie : wat wil je ervaren, waar wil je doorgroeien, wat wil je over jezelf leren kennen?  Ademhaling en chakra's worden op elkaar afgestemd om een v(h)eilige ruimte te creëren.  Daarna neem je plaats op de futon.  Al strelend (zonder olie) wordt het bewustzijn van je fysieke vorm wakker gemaakt, waarna het hele lichaam heel traag met warme olie wordt gemasseerd, zo traag dat je geest helemaal IN het gevoel kan gaan.  Iedere cm2 van je lichaam krijgt de volle aandacht, wat je lichaamsbewustzijn enorm verdiept.  ’t Verrast vaak hoe ‘erogeen’ bepaalde ‘gewone’ lichaamsdelen blijken te zijn, en die energie ademen we naar iedere cel!  Verbindende, omhullende massagestreken met handen en voorarmen maken je HEEL en bouwen op naar een gevoel van TOTAL BLISS : Je mannelijkste man-zijn en je vrouwelijkste vrouw-zijn wordt uitgenodigd om zich helemaal te tonen. 

Er wordt op voohand afgesproken of hier de massage afgerond wordt, of vervolgens ook het bekken (perineum, yoni of lingam) mee gemasseerd wordt, en dit kan tot in de kleinste details opgebouwd worden.   Soms zitten onverwerkte, pijnlijke ervaringen in de weg om een vreugdevolle belichaming toe te laten.  Door de trage en zachte massage wordt het (parasympatische) zenuwstelsel enkel aangenaam geprikkeld zodat blokkades en angsten van ongewenste of traumatische ervaringen kunnen vrijkomen.   Door ademhalingstechnieken en visualisatie versmelt je nu-bewustzijn met de pijnlijke herinneringen uit het verleden, waardoor de ladingen van deze ervaringen letterlijk ontdooien en uit je fysieke geheugen gewist raken.  De levenskracht die hierin vastgehouden werd kan weer vrijuit stromen!  Tantra  EEN HELENDE, LICHAAMSGERICHTE BELEVING. 

Jezelf overgeven aan ontspanning en genot en daar alle tijd voor nemen, is iets wat wij vanuit onze cultuur niet meekrijgen.  Daar zitten vaak sterke schuld- en schaamtegevoelens op.  Mannen moeten presteren en vrouwen krijgen niet de nodige tijd, wat voor beiden heel tegennatuurlijk is. Ook onwetendheid rond de polariteit tussen mannen en vrouwen brengt heel wat spanning in relaties, en dus ook in de beleving van seksualiteit.  Tantrische massages kunnen die spanning opheffen en een enorme verdieping van die beleving bieden. 

De lijst van condities die door tantra veranderen zijn eindeloos, maar ik tracht er een paar op te sommen :

vrouwen : laag libido, geen zin in of angst voor seks, niet durven/kunnen genieten, overgevoeligheid, weinig lichaamsbewustzijn, aanrakingen aan bv. clitoris/vagina niet kunnen verdragen, vaginisme, te droog blijven, geen orgasme beleven, traumatische seksuele ervaringen, verzwakking van vagina/bekkenbodem, angst voor penetratie, angst voor pijn (bv. na bevalling), littekenweefsel in de vagina ...

mannen : drang naar seks, stress, laag libido, weinig lichaamsbewustzijn, erectieproblemen, overgevoeligheid van eikel, te snel klaarkomen, pijn in testikels, prostaatklachten, verkramping in de bekkenbodem of rond anus, traumatische seksuele ervaringen, ...

Een tantra ritueel duurt min. 2u.  In de optiek van gelijkwaardigheid van gever en ontvanger wordt de massage traditioneel naakt gegeven en ontvangen.  Maar dit kan besproken worden!  't Allerbelangrijkste is dat de ontvanger in volledig vertrouwen en overgave kan ontvangen.  Zowel gever als ontvanger blijven in hun eigen rol en daar hoort geen uitwisseling van aanrakingen bij.  Er is gelegenheid om na de massage te douchen. 

Look in each other's eyes and see how love smiles back at you; the kind of love that does not expect anything in return, but just IS to be shared.

TANTRA VOOR KOPPELS : Wil je graag als koppel jullie intimiteit naar een hoger niveau brengen en ingewijd worden in de tantrawereld?  Dan begeleid ik jullie graag om mekaar een tantra massage te leren geven.  De basismassage met perineum-, yoni- en lingammassage wordt aangeleerd in 3 blokken van 3u, en deze kan verder aangevuld worden met extra sessies rond ademhalingswerk, verdieping met rituelen, chakrawerk,  een supervisiesessie...  Je hoeft hiervoor absoluut geen tantra- noch massage ervaring te hebben, enkel de bereidheid om mekaar als koppel in openheid en kwetsbaarheid te ontmoeten.

Getuigenis :

Het is moeilijk te beschrijven, maar de ervaring overtreft de verwoording in je website. De sfeer van respect en openheid, dat genoeglijke, gekruid met je passie, maken het alles zo uniek.  Bij elke massage groeide ik in mijn verlangens en mijn vrij-zijn. Je magische handen hebben me meegenomen op ’n nieuwe ontdekkingsreis naar mijzelf.  En nu kan ik me niet voorstellen hoe ik zou zijn zonder dat heerlijke gevoel dat je telkens teweeg brengt.  Maar je hebt ook die bijzondere uitstraling en je bent een liefdevol mens. Ik ben je erg dankbaar. Lode

 

Op uw site komen nog heel wat woorden tekort ivm uw rust, kalmte, zachte uitleg, sensuele maar zeer respektvolle benadering - en vooral "lichaamsbenadering"- waarbij mentale en lichamelijke grenzen van gever en ontvanger afgetast en zelfs omlijnd worden in een enorm respect voor elkaars wezen (symbolischer kan niet), dit alles van de eerste seconde (gedurende het intake gesprek) - via de lichamelijke confrontatie en oppositie en de duurzame 'parasympatische' massage - tot de laatste seconde (met het mooi gecommentarieerd 'terugkomen naar de wereld').  Het was een uiterst positieve en voor herhaling vatbare ervaring, die een mens een ander, 'vrijer' (in)zicht geeft rond zijn persoonlijke en wereldlijke beleving.  Paul